Gratis levering in Nederland vanaf 75 EUR.

Winkelmand (0) Sluiten

Geen producten in je winkelmand.

Winkelmand (0) Sluiten

Geen producten in je winkelmand.

Home Blog Uncategorized 6x duurzaam on a budget!

6x duurzaam on a budget!

De overstap maken naar een duurzamere levensstijl kost een beetje tijd en moeite, maar hoeft geen belasting te zijn voor je portemonnee! Hoewel duurzame alternatieven vaak een prijskaartje hebben, zal je sowieso merken dat je op de lange termijn geld bespaart. Dit is mijn top zes voor tips om duurzamer en milieuvriendelijker te leven!

1. Herbruikbare wattenstaafjes & wattenschijfjes

Een van de makkelijkste manieren om duurzaamheid in je dagelijkse routine toe te passen, is om geen ‘single use’ wegwerpartikelen meer te kopen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan wattenschijfjes en wattenstaafjes. Deze schijfjes, gemaakt van bamboevezels zijn zijdezacht en kun je eindeloos opnieuw gebruiken, want je gooit ze gewoon in de wasmachine!

2. Duurzaam menstrueren 

Ook tijdens je menstruatie gebruik je vaak veel wegwerpproducten. Dat klinkt natuurlijk heel logisch, maar wist je dat er tegenwoordig een hoop duurzame alternatieven bestaan? Denk aan een menstruatiecup of menstruatieondergoed: beide opties kun je keer op keer hergebruiken. Dat scheelt geld én afval!

3. Hang je linnen tassen naast de voordeur 

Iedereen heeft wel een leuke linnen tas in huis: en zo niet, dan is deze toffe klootzak van Club Geluk echt een aanrader. Je maakt niet alleen een statement, maar stapt zo ook af van de plastic boodschappentasjes. Mijn tip: hang je tas naast de voordeur zodat je hem nooit vergeet wanneer je boodschappen gaat doen. En schaf meteen ook deze handige groente- en fruitnetjes aan.

4. Herbruikbare planner 

Hoe handig zou het zijn om nooit meer een nieuw notitieboek te hoeven kopen? Het merk Bambook ontwierp deze handige uitvinding zodat je eindeloos kunt schrijven en plannen. Ze hebben verschillende maten, met harde en zachte kaften gemaakt van bamboe(karton). Je kunt zelfs jouw eigen gepersonaliseerde notitieboek/planner samenstellen.

5. Duurzaam theedrinken 

Ben jij net als ik ook een echte theeleut? Dan raad ik je sterk aan om een thee-ei te kopen en van theezakjes over te stappen op losse thee. Je koopt een thee-ei al voor €2,95 bij Dille & Kamille, maar je kunt ze tegenwoordig op veel meer plekken kopen. Scoor meteen je favoriete theesmaak in grootverpakking erbij en je bespaart zo afval én geld!

6. Eco Egg: nooit meer wasmiddel kopen! 

Wist je dat het wassen van kleding stiekem een grote milieuvervuiler is? Het kost niet alleen enorm veel water, al die plastic flessen wasmiddel- en verzachter passen ook niet echt binnen een duurzame levensstijl. Om nog maar te spreken over al het plastic dat gebruikt wordt voor de productie van pods! Een duurzaam alternatief is deze ‘wasbal’ van het merk Eco Egg. Je vult het eitje met pellets en gooit ‘m zo in de trommel bij je was. Je hoeft het ei pas na zeventig wasbeurten bij te vullen!

Ben jij bewust bezig met duurzaamheid en op welke manier doe jij dat? Laat het weten in de reacties en inspireer mensen met jouw creatieve ideeën!

Related Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *