Gratis levering in Nederland vanaf 75 EUR.

Winkelmand (0) Sluiten

Geen producten in je winkelmand.

Winkelmand (0) Sluiten

Geen producten in je winkelmand.

Home Blog Uncategorized 48 uur in Groningen

48 uur in Groningen

Hoewel de reisbeperkingen langzamerhand versoepelen en een vakantie naar het buitenland weer een mogelijkheid wordt, is een citytrip naar een Nederlandse stad een perfecte mini-vakantie voor aankomende zomer. Het is vaak goedkoper, duurzaam en je zult versteld staan van alle leuke plekken die ons eigen land te bieden heeft. Met in deze blog als eerste Hollandse bestemming: Groningen!

Groningen is een enorm jonge stad qua bevolkingsopbouw, bijna 16% van alle inwoners is tussen de 20 en 25 jaar. Dit komt door het grote aantal studenten dat in de stad woont. Je zult tijdens je citytrip dan ook veel disputen buiten op straat zien borrelen, en voordat de coronamaatregelen van kracht waren, stond Groningen erom bekend dat de stad geen sluitingstijd kent. Maar ook als het studentenleven je niet interesseert, heeft Groningen genoeg te bieden. Van mooie binnenhofjes tot een prachtig museum en bijzondere architectuur: er gaat niets boven Groningen!

Dag 1: kunst & cultuur

De eerste dag van je citytrip staat in het teken van kunst en cultuur. De ervaring begint al wanneer je aankomt op het treinstation van Groningen: dit gebouw is het mooiste station van heel Nederland. Nadat je gesetteld bent in je hotel of vakantiehuisje, is het tijd voor de eerste activiteit. Het Groninger museum staat in de ochtend op het programma. Dit gebouw is alleen al voor de buitenkant een bezoekje waard. Ook als je met je hele gezin inclusief kinderen naar Groningen reist, is dit museum een perfecte start van je citytrip. Tip: online kun je kaartjes kopen waarmee je op vertoon van je Rabobankpas korting krijgt op de reguliere prijs.

Na je museumbezoek wandel je naar het centrum van de stad. Hier vind je talloze terrasjes en horecazaakjes. Omdat een bezoek aan het Forum als volgende op de agenda staat, ga je lekker lunchen bij NOK, dat zich op de tiende verdieping van dit indrukwekkende gebouw bevindt. Je hebt meteen een mooi uitzicht over de hele stad! Heb je hoogtevrees? Ook op de begane grond kun je op het terras van STACH lekker vertoeven. Na de lunch kun je alle tijd nemen om het Forum te verkennen. Bezoek een expositie, ga naar de film of blijf lekker borrelen op het dakterras. Tijd over? Fanatiekelingen kunnen de Martinitoren beklimmen onder begeleiding van een gids die je alles vertelt over deze eeuwenoude kerktoren.

Tijd om dag één af te sluiten! Maak een reservering bij Italiaans restaurant Da Vinci op de turfsingel. Dit verborgen pareltje ziet er vanaf de straat niet heel veelzeggend uit, maar eenmaal binnen word je begroet door de heerlijke geur van verse pizza’s en pasta. Je kunt hier ook heerlijk buiten zitten in hun tuin. Buon appetito!

Dag 2: shoppen & natuur

Voor de tweede dag van je weekendje weg naar Groningen staan een ochtendje shoppen en een bezoek aan het park en het stadsstrand op de planning. Groningen heeft een hoop leuke vintagewinkels waar je uren kunt zoeken naar een uniek pareltje. Wissel je winkelbezoeken af met een kijkje in een van de mooie hofjes, zoals die in de Peperstraat. Tussen de kroegen verscholen vind je een deur naar het Pepergasthuis. Of wandel binnen in de Prinsentuin en drink een kop koffie tussen de rozenstruiken.

Voor de lunch wandel je naar het grote stadspark, het Noorderplantsoen. Je kunt in de stad een lekkere lunch to-go oppikken (een falafelwrap van FLFL is een aanrader!) en die in het park opeten, of aan een tafeltje van Zondag neerploffen. In dit gezellige café/restaurant hebben ze heerlijke broodjes en goeie koffie. Geniet lekker van de zon, neem wat spelletjes mee en trakteer jezelf op een ijsje. Is het écht warm en ben je toe aan een frisse duik? Groningen beschikt ook over een echt stadsstrand, waar je kunt zwemmen en op het terras kunt genieten van lekkere cocktails. Bij DOT, de gastrobar aan het strand, kun je je dag afsluiten met heerlijke streetfood!

Met deze tweedaagse planning haal jij echt alles uit je weekendje Groningen. Zoek je nog een slaapplek voor tijdens je citytrip? The Student Hotel is een centrale, betaalbare uitvalsbasis om de stad te verkennen. Als laatste tip: hoewel alles redelijk goed te wandelen is, is het zeker aan te raden een Go Sharing- of Felix-account aan te maken, zodat je voor de langere afstanden een scooter kunt huren. Veel plezier!

Welke stad in Nederland staat nog op jouw bucket list?

Related Post

1 Comment

 1. delta 8 vape cartridge
  september 23, 2021

  Excellent article. Keep writing such kind of information on your blog.
  Im really impressed by your site.
  Hello there, You’ve performed an incredible job.

  I’ll certainly digg it and individually recommend to my friends.

  I’m confident they will be benefited from this site.

  Feel free to visit my page – delta 8 vape cartridge

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *