Gratis levering in Nederland vanaf 75 EUR.

Winkelmand (0) Sluiten

Geen producten in je winkelmand.

Winkelmand (0) Sluiten

Geen producten in je winkelmand.

Home Blog Omgaan met... Omgaan met body positivity

Omgaan met body positivity

Op sociale media zie je vaak niets anders dan modellen en influencers met prachtige lichamen en perfect opgemaakte gezichten. Het is af en toe knap lastig om jezelf te blijven waarderen wanneer je continu het perfecte plaatje voorbij ziet komen. Kan jouw zelfbeeld ook een boost gebruiken? In deze blog geef ik je een aantal tips over hoe je op een positievere manier naar jezelf kunt kijken!

Als het gaat om body positivity zijn er een aantal spreuken die mij enorm helpen: kleine reminders waardoor je toch weer op een andere manier in de spiegel kijkt wanneer je je even onzeker voelt. Op sociale media zien we vooral het perfecte plaatje voorbijkomen, daarom is het enorm belangrijk om te onthouden dat dit vaak geen afspiegeling van de realiteit is. Don’t compare your life to someone else’s highlight reel! Vergelijk je eigen dagelijkse leven niet met de hoogtepunten van iemand anders. Gelukkig is er langzamerhand een kleine online-cultuurverandering gaande: mensen delen steeds vaker naast hun successen ook hun tegenslagen. Want ja: ook modellen en influencers hebben wel eens te maken met teleurstellingen en dieptepunten.

Volg jezelf gelukkig

Een tweede tip omtrent social media: ontvolg mensen wanneer je merkt dat je ongelukkig wordt van hun content en volg in plaats daarvan mensen die jou echt inspireren en die bijvoorbeeld qua uiterlijk meer op jou lijken. Het is ontzettend vermoeiend wanneer je feed vol staat met een bepaald ideaalbeeld en jij jezelf daar alleen maar mee blijft vergelijken. Door de body positivitymovement zijn plus- en midsize modellen bijvoorbeeld steeds meer aanwezig in het online landschap. Doe daar je voordeel mee en breid je feed uit met verschillende lichaamstypes. Een aantal fijne accounts om te volgen zijn het activistische platform @feminist en het Australische lingerielabel @hara_thelabel.

Verleg je focus

Een andere oefening die ik graag doe wanneer ik me wat meer onzeker voel over mijn lichaam, is een lijstje maken van alles wat ik wél mooi vind, in plaats van te focussen op de dingen die ik liever anders zou zien. Dit is best lastig, vooral omdat onze generatie nogal geconditioneerd is om negatief over onszelf te denken. Iemand die zelfverzekerd is en zichzelf mooi vindt, vinden we als maatschappij al snel arrogant. En dat is natuurlijk nergens voor nodig! Kijk daarom eens een keer niet naar je wallen, je pluizige haar of je buikje, maar noem de dingen op waar je wel trots op bent. Dit kan van alles zijn: al zijn het je oren, je vingers of je knieën. Als je nog een stapje verder wil gaan: bedenk dan wat jouw lichaam, waar je qua uiterlijk soms niet helemaal tevreden over bent, allemaal voor jou doet. Zonder je lichaam zou je niet kunnen dansen, fietsen, in de zon kunnen lopen, van lekker eten kunnen genieten of kunnen schaterlachen. Ben dankbaar voor alles wat mogelijk is dankzij jouw lichaam!

I like my mind more than I like my face

Ten slotte misschien wel mijn favoriete tip: ga voor jezelf eens na wat een mens in jouw ogen nou echt speciaal maakt. Waardoor is iemand leuk om mee om te gaan of om in de buurt te hebben? Diens uiterlijk heeft daar vaak weinig mee te maken. Waarschijnlijk heeft iemands uiterlijk nog nooit een belangrijke impact gehad op je leven. Heb je bijvoorbeeld ooit gedacht: ‘Wow, hij/zij heeft echt mijn leven veranderd omdat hij/zij knap en slank is’? Op een van mijn favoriete T-shirts staat de tekst: I like my mind more than I like my face. Op momenten dat je je even ontevreden voelt over je uiterlijk, onthoud dan dat jouw ideeën, jouw persoonlijkheid en jouw creativiteit veel belangrijker zijn dan je uiterlijk. Als body positivity even niet lukt, streef dan naar body neutrality en besef dat je geest veel noemenswaardiger is dan je lichaam ooit zal zijn!

Hoe ga jij met body positivity en onzekerheid om?

Related Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *