Gratis levering in Nederland vanaf 75 EUR.

Winkelmand (0) Sluiten

Geen producten in je winkelmand.

Winkelmand (0) Sluiten

Geen producten in je winkelmand.

About me


Hi lieve lezers,

Wat leuk dat jullie mijn eerste blogpost lezen!

Ik ben Chabeli, 23 jaar en wonend in het mooie Eindhoven met mijn vriend Patrick. Momenteel zit ik in mijn 2de jaar Sociale Studies en werk ik in een kinderdagverblijf. Mijn hobby’s zijn dingen zelf maken en daarmee het vergroten van mijn vaardigheden. Ik word er namelijk ontzettend gelukkig van als ik iets nieuws kan en daardoor geen hulp hoef te krijgen maar juist kan geven. Want mensen helpen is nog iets waar ik ontzettend gelukkig van word! (Niet zo gek dan, sociale studies (: ) Ook krijg ik energie van filosoferen met vrienden of familie en het ontdekken van de wereld met kinderen aan mijn zijde.

Waarom ik zo graag alles zelf wil kunnen? Tja, dat is niet iets om trots op te zijn. Ik neem namelijk niet graag hulp aan. Daarom wil ik leren alles zelf te kunnen. Dit geeft mij een gevoel van onafhankelijkheid en dan heb ik het idee dat ik sterker in mijn schoenen sta. Iedereen heeft een doel in zijn leven nodig. Sommige mensen willen veel geld verdienen, anderen willen graag goed voor de dag komen. Beide doelen passen niet bij mij en ik zal je vertellen waarom. Geld kun je altijd door omstandigheden verliezen en ik geloof er niet in dat het je gelukkig maakt. En als je ouder wordt, verander je fysiek en mentaal. Ik vind dat proces iets heel moois en ik ben tevreden met mezelf nu. Ik wil graag dingen leren zodat ik mensen kan helpen met mijn kennis, want kennis nemen ze je nooit meer af. Mijn moeder weet ontzettend veel en kan ook heel veel. Ze kan niet alles (dat kan niemand) maar ik weet nog dat ik als kind dacht dat ze wel alles kon. Zo’n mama wil ik later ook worden.

Ik ben veel bezig met het verbeteren van mezelf. Maar groeien als persoon, hoe dan? Nou als voorbeeld: vroeger als kind was ik vaak jaloers op anderen. Ik vond mezelf niet zo leuk en vond sommige mensen om me heen ontzettend interessant. Ik ging na wat ik zo leuk aan ze vond en probeerde dat te vergelijken met hoe ik zelf was. Zo probeerde ik me op dat punt te verbeteren. Deze methode gebruik ik nu nog steeds.

Ik woon momenteel met mijn vriend, onze visjes (waarvan ik vandaag 5 babyvisjes zag YES!) en 38 planten in een appartement in hartje Eindhoven. Ik ben opgegroeid in België met mijn moeder en mijn zus Jeyanthi. Zo’n 2 jaar geleden ben ik naar Eindhoven verhuist. Het kwam mij beter uit met school en mijn vriend was ook toe aan zijn eigen plekje dus we probeerde het gewoon. Nooit spijt gehad en still going strong!

Ik ben een HSP-er (High sensitive person) en trek me veel aan van wat er om me heen gebeurt. Ik ben gevoelig voor stemmingen (emoties), kan andermans problemen de mijne maken, wil voor iedereen klaar staan, heb vaak het gevoel de wereld te kunnen (of moeten?) redden. Dit klinkt allemaal zwaar maar het heeft ook mooie kanten. Ik kan namelijk intens genieten van gezelschap, spelletjes, het echte gezinsgevoel van samen aan tafel eten bijvoorbeeld. Als ik van iemand hou, hou ik ook intens van die persoon. Ben ik enthousiast over iets? Dan ben ik dat met heel mijn lijf. Mijn hart begint sneller te kloppen, mijn handen beginnen te trillen en mijn gedachtes zijn niet te stoppen. Ik wil veel en ik wil het nu.

Alles heeft een goede en een slechte kant. Waar een deur sluit, opent een nieuwe!

Met Tante Bellie wil ik maatschappelijke problemen en taboes bespreekbaar maken en de creativiteit van mensen stimuleren. Zelf ben ik begonnen met borduren als een rustig prikkelverwerkingsritueel. Mijn hoofd kan ontzettend vol raken omdat mijn hersenen traag prikkels verwerken (net als bij autisme maar dan zonder de label). Het werkt voor mij en ik vind het nog leuk ook! Inmiddels merkte ik dat medestudenten ook last hadden van overprikkeling, stress of dat ze gewoon eens hun gedachtes uit wilde zetten. Vrienden van mij heb ik leren borduren en ze vonden het een super fijne, rustgevende activiteit. Zo wilde ik meer mensen helpen.

In de toekomst hoop ik bewustwording te creëren om samen voor een all-inclusive society te gaan. Een maatschappij waarin iedereen er toe doet. Laat je stem horen! Ben je verlegen? Doe het dan op een creatieve, indirecte manier. Laat horen waar je voor staat. Maak gebruik van de vrijheid van meningsuiting die Nederland zo mooi maakt. Want van discussies en meningsverschillen wordt je alleen maar slimmer

Zo, even genoeg over mezelf. Op mijn blog vind je doe-het-zelf projecten, uitleg over borduren en andere creatieve bezigheden, projecten die met maatschappelijke betrokkenheid te maken hebben en inzichten die ik verkrijg door mijn studie, dagelijks leven, vrienden ed.

­

Hope to see you soon! ♥

Heb je vragen? Stel ze gerust!

Je kunt me vinden op:

Mail: tantebellie@gmail.com

Instagram: tante.bellie

Facebook: tantebellie

Related Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *